Изкуствен интелект (45%), сглобка (37 на сто) и времеубежище (35%). Това

...
Изкуствен интелект (45%), сглобка (37 на сто) и времеубежище (35%). Това
Коментари Харесай

Изкуствен интелект, сглобка и времеубежище - думите на 2023 г.

" Изкуствен разсъдък " (45%), " сглобка " (37 на сто) и " времеубежище " (35%).  Това е изборът в станалото обичайно изследване " Думи на годината "  за 2023-та за България на платформата за просветеност " Как се написа? ".

В изследването още веднъж се включва и ранглиста на най-употребяваните знакови думи и изрази в медиите на български език благодарение на разбора на системата за световен медиен мониторинг.

Проверени са 10 милиона и 600 хиляди публикаци и в 9730 осведомителни онлайн източника за интервала 1 януари - 31 декември 2023 година
 Онлайн гласоподаване взема решение кои са думите на 2023 година за българите
Онлайн гласоподаване взема решение кои са думите на 2023 година за българите

Проучването се организира онлайн и в три стадия

Проверката демонстрира, че измежду 20-те най-често споменавани думи са били: " България ", " Русия ", " Украйна ", " Европа ", " Съединени американски щати ", " дете ", " помощ ", " война ", " политика ", " министър " и, " цена ".

От съществителните нарицателни първата дума е " дете " и използването ѝ е повишена в безспорна стойност спрямо 2022-ра, до момента в който на съвсем всички останали са намалели.

За първи път се показва и ранглиста на най-споменаваните персони в медиите. На челна позиция е Бойко Борисов, следван от Владимир Путин, Румен Радев, Николай Денков, Иван Гешев и Кирил Петков.

Кандидатите за кмет на София през 2023 година също демонстрират предстояща динамичност. Проследени са представителите на Политическа партия - Демократична България - Васил Терзиев, на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - Антон Хекимян, и на " Българска социалистическа партия за България " - Ваня Григорова.

При съпоставяне с миналата 2022 година, анализаторите засичат мъчно обяснима особеност при медийните споменавания на претендента за министър-председател на ГЕРБ Николай Габровски. За късата си акция той е съумял да се изкачи от 544-то място през 2021 година до 9-о място. Подобни амплитуди не се следят при останалите претенденти за министър председател в интервала 2021 - 2023 година
 Гугъл: Българите се интересуват от цената на един грам злато и един.. бъбрек
Гугъл: Българите се интересуват от цената на един грам злато и един.. бъбрек

Това демонстрира обичайния годишен лист на Гугъл с най-търсените думи за 2023 година

Кампанията цели посредством езиковите настройки да наблюдава публичното мнение за това кои са били най-важните тематики през миналата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР